Bol-bol çiyələk yeyin ki: İnfarkt olmayasınız

Bol-bol çiyələk yeyin ki: İnfarkt olmayasınız

Çiyələk orqanizmə faydalı təsir göstərir. 

“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, bunu “Verywell Health” portalı yazıb.

Bu giləmeyvənin əsas faydalarından biri qanda qlükoza səviyyəsinə nəzarətdir. Çiyələyin aşağı glisemik indeksi kəskin şəkər sünbüllərinin qarşısını alır. Bu, onu diabet xəstələri üçün faydalı edir.

Çiyələk iltihab əleyhinə və müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir. Onun tərkibindəki antioksidantlar və C vitamini osteoartritdə iltihabı və ağrıları azaldır. Onlar, həmçinin dərinin sağalmasını sürətləndirir.

Araşdırmalar göstərir ki, çiyələkdən müntəzəm istifadə ürək üçün faydalıdır. Həftədə üç pors yemək xüsusilə gənc qadınlarda infarkt riskini azaldır.

Yüksək miqdarda C vitamini immunitet sistemini gücləndirir. Çiyələk həm də DNT-nin və sağlam hamiləliyin qorunması üçün vacib olan fol turşusu ilə zəngindir.

Çiyələyin tərkibindəki antioksidantlar xərçəngdən qoruyur və xolesterol səviyyəsini aşağı salır. Giləmeyvə yemək ümumi xolesterolu 10 % və "pis" xolesterolu 13 % azalda bilər.

Xəzər
“Cebheinfo.az”